Aktuellt

Kontorschef utan Team?

Kontorschef utan Team? Vi söker dig!

Vi söker en rutinerad kontorschef att bli en del av vårt team.
Som person är du dynamisk, intresserad och trovärdig. Social kompetens värderar vi högt eftersom du kommer ha en hel del kundkontakter,
har du dessutom erfarenhet av byggbranschen är det meriterande.

Har du frågor om tjänsten?
Kontakta Jenny Stigedal, HR, 0950 - 238 09

Välkommen med din ansökan senast 20 September.
Väl mött!

Läs mer
 
 

Nu är vi tillbaka!

efter en skön semester: brunare, utvilade och taggade på nya projekt! Har du något spännande projekt på gång som du skulle vilja ha vår hjälp med? Kontakta i så fall vår kontorschef Emil Berglund.

 
 

Spiranpriset 2019

Under BIOBASE-konferensen som hölls i Piteå 10-12 juni tilldelades Collage Arkitekter Spiranpriset för vårt arbete med att skapa The Great Northern i Skellefteå.

Så här löd motiveringen:

”Användning av trä i konstruktion, på fasader och interiört gör en byggnad hållbar i ett långsiktigt perspektiv. Trä som material ger oändliga möjligheter, det är ärligt, formbart och ger ett vänligt intryck.

Vinnaren har designat och skapat en estetiskt attraktiv och välfungerande byggnad genom att använda trä som betydelsefullt material både exteriört och interiört.

Återanvändning av kulturhistoriskt värdefulla byggnader är kompletterat med ett nytt väldesignat och elegant stycke arkitektur genom att, på ett mycket estetiskt vis, ta upp former från de äldre husen och använda trä i en synlig konstruktion. Trä har också använts på interiöra ytskikt och platsbyggda möbler på ett elegant sätt. De gamla husen är renoverade i en behagfull stil med hänsyn till befintlig arkitektur och interiör.”

Vi är väldigt glada att de uppmärksammat vårt projekt. The Great Northern var ett unikt projekt på många sätt. Vi arbetade nära beställare och hantverkare och fick lösa många saker på plats. Det möjliggjorde att vi kunde bevara och lyfta fram byggnadernas tidstypiska detaljer. Byggnaderna har inrymt många olika verksamheter under åren och de flesta skelleftebor har en relation till dem. Därför känns det extra roligt att vi fått vara med och ge dem ett nytt liv för framtida generationer!

Läs mer
 
 

Ny medarbetare!

Vi säger välkommen till Helena Karlsson som börjat här hos oss! Helena kommer närmast från VAB.

 
 

Parallellt Uppdrag!

TM-Konsult teknik & arkitektur / Collage Arkitekter blev inbjudna av Skellefteå Kommun & Västerbottens Läns Landsting att medverka i ett parallellt uppdrag.

TM-Konsult teknik & arkitektur / Collage Arkitekter blev inbjudna av Skellefteå Kommun & Västerbottens Läns Landsting att medverka i ett parallellt uppdrag.
Uppdraget handlade om att ta fram skissförslag på principlösningar för planering av området kring Lasarettsvägen utifrån en gemensam målsättning framtagen av Skellefteå Kommun och Västerbottens Läns Landsting. Fokus på god gestaltning, funktion, framkomlighet samt ekonomisk hållbarhet.
TM Umeå / Collage Arkitekter i samarbete med Björnfabriken tog fram förslaget ’Hälsolänken’ med huvudfokus på en fungerande trafiklösning (för samtliga trafikslag - tåg, bil, buss, gods, cykel och gång) och med en förtätning och sammankoppling av staden med lokaler för sjukvård och hälsa samt stora grönytor för rekreation, under årets alla säsonger.

Läs mer
 
 

Vi söker dig!

Just nu letar vi en ny kollega i form av en rutinerad konstruktör med erfarenhet av projektering.

BLI EN DEL AV VÅRT TEAM!

Collage Arkitekter är ett arkitektkontor med rötterna i Skellefteå som sedan 2016 är dotterbolag till TM Konsult teknik & arkitektur, ett av Norrlands största byggkonsultföretag. Tillsammans är vi fler resurser, mer flexibla & mer mångsidiga än någonsin.

I Skellefteå sitter i dag 11 arkitekter och byggingenjörer som alla brinner för att skapa god och hållbar arkitektur. Vi är ett sammansvetsat gäng som tror att höga ambitioner, erfarenhet, passion och nyfikenhet är vägen till framgång. Vår inriktning är mestadels offentliga byggnader som skolor, förskolor, sjukhus och kontor. Erfarenheter från den typen av projekt är därför meriterande. Vi värdesätter också social kompetens eftersom du kommer att jobba mycket i team och ha en hel del kundkontakter.


Har du frågor om tjänsten? Kontakta Emil Berglund, 0910-75 00 47
Välkommen med din ansökan, gärna senast den 1/1 2019
Väl mött!

Läs mer
 
 

VI ÄR TILLBAKA

Efter en härlig sommar är vi tillbaka på kontoret. På Lejonströmsskolan står lokalerna redo för en ny termin.

 
 

Vi följer på nära håll

Skellefteå Krafts om- och påbyggnad av sitt kontorshus. När väderskyddet tas bort, ja då ser det ut som på illustrationen ovan.

 
 

Tillskott på kontoret

Vi säger välkommen till Kicki Viklund som börjat här hos oss. Kicki kommer närmast från Plusshus. Välkommen tillbaka säger vi till Elvira Andersson som praktiserar här hos oss fram till höstens skolstart.

 
 

Förändringar i vårluften

Här i April/Maj händer det grejer hos oss! stora grejer som är både kuligt och okuligt. Det okuliga är att två av våra medarbetare har valt att gå vidare mot nya äventyr. Men tack och lov (!) kommer vi fortfarande kunna ses, fast under andra förhållanden. Det kuliga är att vi får två nya ansikten och ett halvnytt! Raymond Gerritsen, arkitekt, kommer närmast från monarken i Piteå. Emil Berglund, projektledare Peab som kommer bistå oss som både kontorschef och i projektledning. Det halvnya är Andreas Fossland som flyttar över till oss från TM Umeå. På återseende och välkomna får vi väl säga!

 
 

God fortsättning!

Vi sparkar igång det nya året med att uppdatera vår projektsida, det finns ju så mycket fint som vi inte hinner med att visa och prata om ... Men nu ska vi försöka uppdatera med jämna mellanrum! Så kika gärna in under projektfliken. Och hörrni, glöm inte att följa oss på Instagram.

 
 

Återuppbyggnad av Mahji Gaun byn i Nepal

En förödande jordbävning inträffade i Nepal den 25 april 2015. Collage Arkitekter / TM samt Mats Lövgren stöttade vardera med mer än 1000 dollar till Rotary och vi får nu se hur byn Maji Gaun blivit återuppbyggd. Vi vill för detta rikta ett tack till Rotary! Projektet Maji Gaun har även under uppbyggnaden stöttat med medicin, mat, utbildning och inkomstgenererande aktiviteter för byn.


En förödande jordbävning inträffade i Nepal den 25 april 2015. Jordbävningen mättes upp till storleksordningen 7,6 Richter-skala med flera efterskalv. Mellan 25 April och 25 Augusti inträffade totalt 380 efterskalv. 

Rotary bestämde sig för att hjälpa till i området och fastställde ett program som siktade mot att bygga upp fler än 1000 permanenta hus och samtidigt stötta skolor i de mest drabbade området med förnödenheter, såsom vatten, toaletter, möbler, osv.

Läs mer
 
 

Det har hänt en del hos oss ..

Här under senvåren har det hänt en del hos oss; Tre av våra fina medarbetare har valt att gå vidare mot nya uppdrag och slutar hos oss sista augusti. Trist! Men vi önskar dom all lycka på sitt nya <3 Vi blir dock med med nya ansikten!

Jonas Karlsson, byggingenjör, kommer närmast från Tyrens där han jobbat 
som konstruktör. Har ni haft koll på nyheterna vet ni redan att han jobbat
hos oss sen i Maj. Tipp topp tycker vi.


Johanna Boström, arkitekt, börjar hos oss i mitten av augusti. Hon kommer 
närmast från VAB. Välkommen hit!


Elvira Andersson civilingenjörsstuderande från Luleå universitet gör sin 
”sistaårspraktik” hos oss från augusti fram till årsskiftet. Och vi har dessutom 
redan haft nöjet att ha henne här en vecka innan semestern. Jajjemen.

Läs mer
 
 

Ny kollega!

Från och med 1:a maj hänger Jonas Karlsson hos oss! Han kommer initialt pyssla med A-projektering. Hipp Hipp Hurra!

 
 

Vi har blivit med exjobbare

I hela 10v kommer vi få njuta av Albin Hellgren sällskap. Flitets lampa lyser.

 
 

Daniel är tillbaka!

Daniel praktiserade hos oss för ett tag sedan och har nu avsluta sin utbildning på KTH/Slovenska Technicka Univerzita, och dessutom hunnit jobba en del däremellan. Vi är väldigt glada att han ville komma tillbaka till oss! Hurra! Välkommen.

 
 

Här går vi och tuppar upp oss!

För vi blev årets företag 2016 på Alvargalan!

Vi är så klart fantastiskt stolta över det här priset, det innebär att vi gjort mycket gott och många bra projekt under 2016.

När det gäller The Great Northern, som var omnämnt i nomineringen, är vi så oerhört glada att få vara delaktiga i ett projekt som på så många sätt bidrar till utveckling och framtidshopp i Skellefteå - vår hemstad!
Vi måste få tacka Polaris fastighets AB och i synnerhet Per-Martin som burit projektledarjobbet med bravur, utan honom hade projektet stannat!
Tack alla delaktiga på bygget som bidragit med hantverksskicklighet och idéer, tack alla leverantörer som hängt med på dialogen, tack ALLA inblandade!

Sedan vill vi såklart tacka alla andra beställare som varit med oss under året, för att ni tror på oss och fortsätter ge oss uppdrag. 
Hatten av!

Läs mer
 
 

Nu finns vi på riktigt ..

På Facebook och Instagram! @collagearkitekter

 
 

Fyller ut och fyller på ..

Uppdaterar våra projekt, sånt där som oftast inte hinns med direkt och som samlas på hög ... Ja, ni vet. Men nu ska vi börja fylla på med våra nya grejer! Håll till godo!

 
 

Oj oj oj..

På Collage har det hänt mycket på sistone! Så mycket att vi inte hunnit med att uppdatera er på resan... Men bättre sent än aldrig brukar det väl kallas? Här kommer en efterlängtad snabbuppdatering;

1. Vi har blivit en del av TM.konsult Teknik & Arkitektur (www.tm.nu) Vi ser alla detta som en möjlighet till god utveckling personligt, för Collage Arkitekter och för TM. Collage kommer att behålla sitt namn tills vidare och bli ett dotterbolag till TM-Konsult, fyra av delägarna kommer att behålla 16% av sina aktier i Collage och är alltså fortfarande delägare. Superspännande!
2. Pehr har gått vidare mot nya utmaningar, tråkigt såklart - men tackochlov lär vi ses på stan!
3. Vi har blivit med ny Pär! Pär Kågström har joinat vårt team på Collage, kul tycker vi! Välkommen.

Läs mer
 
 

Vårt senaste tillskott

heter Daniel. Han studerar just nu på KTH och har dessutom en 4årig kandidat från Slovenska Technicka Univerzita. Han kommer praktisera hos oss i ett halvår. Välkommen!

 
 

Ny Arkitekt på kontoret

Hurra! Nu är Isabell tillbaka! Hon har precis avslutat sin arkitektutbildning på KTH.

 
 

Är du en driven A-projektör?

Är du en driven A-projektör med goda kunskaper i AutoCad/Revit? Då är du den vi söker till vårt kontor i Skellefteå.

På Collage arkitekter är vi i dag tio arkitekter och byggingenjörer som brinner för att skapa god och hållbar arkitektur. Vi är ett sammansvetsat gäng som tror att höga ambitioner, erfarenhet, passion och nyfikenhet är vägen till framgång. 2014 blev vi utsedda till årets småföretag i Skellefteå på Alvar-galan.

Vår inriktning är offentliga byggnader som skolor, sjukhus, kontor och shoppingcentrum. Erfarenheter från den typen av projekt är därför meriterande. Vi värdesätter också social kompetens eftersom du kommer att jobba mycket i team och ha en hel del kundkontakter.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Pehr Lundström, 0910-75 00 33.

Välkommen med din ansökan, som vi vill ha senast 1 december.

Läs mer
 
 

Vårt senaste tillskott på kontoret

heter Isabell. Hon är arkitektstudent från KTH och kommer praktisera hos oss i ett halvår. Välkommen!

 
 

Vi vann!

Vi blev nominerade till Alvargalan 2014 som årets småföretag - och vi vann! Superkul tycker vi!

 
 

på ritbordet

Omstrukturering av Skellefteås gymnasieskolor med både Anderstorpskolan och Kaplanskolan på bordet. Ett kul och spännande projekt som kommer att engagera alla våra hjältar på kontoret. Vi gör annat roligt också! som t ex fina-fina radhus, ombyggnad av kontor i Boliden, fortsatt ombyggnad på Skellefteå Airport och en förskola på Alhem. Mer om allt detta inom kort!

 
 

webbsidan

Nu är äntligen webbsidan uppdaterad! Under projekt hittar ni nu en del av de projekt vi arbetat/arbetar med.

 
 

Ny Arkitekt

Vi hälsar Shirly Holmberg välkommen till oss, hon har precis avslutat sin arkitektutbildning på KTH.

 
 

Ny medarbetare

Vi hälsar Lina Persson välkommen till oss, hon kommer under sommaren och hösten att i huvudsak arbeta med sitt examensarbete för att få sin examen som civilingenjör.

 
 

Kommunavtal

Collage Arkitekter har tecknat avtal med Skellefteå kommun gällande Arkitekt/bygg/Projektledning samt även besiktning, kontrollansvar och BAS-P uppdrag

 
 

Invigning

Tack alla ni som besökte oss på vår invigning, ni gjorde det till en väldigt trevlig eftermiddag för oss.

 
 

På ritbordet just nu

Lågenergiförskola i Skelleftehamn, ombyggnad på Skellefteå Airport, gruppboende i Bergsbyn, Ascoms nya kontor på Campus Skellefteå och omdisposition av lokaler till bostäder både i Skellefteå och Stockholm.

 
 

Nu är vi 8

Vi hälsar Björn Israelsson välkommen till oss.

 
 

Nya lokaler från 1 augusti

Den 1 augusti flyttar vi in i nya, fräscha lokaler – högst upp i Norranhuset. Kom gärna in och hälsa på!